روز جهانی غذا

به همت و یاری دستان کوچک اما پر توان دختران گلمان و به مناسبت روز جهانی غذا با شعار تغذیه سالم برای دستیابی به جهانی بدون گرسنگیطرح هر دانش آموز یک هدیه سلامتی را اجرانمودیم در این طرح دختران عزیزمان با هدیه یک سیب به دوستان خود در مناطق کم برخوردار نوید سلامتی را به آن ها اعلام نمودند تا آن ها نیز سهم کوچکی داشته باشند برای دیگر فرزندان سرزمین شان ایران...

مشاهده ادامه تصاویر...

گرامیداشت روز جهانی تخم مرغ

با همیاری شما اولیاء گرامی و همکاری کادر محترم آموزشگاه فعالیت های فوق به مناسبت گرامیداشت روز جهانی تخم مرغ این ماده غذایی غنی از پروتئین و ویتامین های لازم برای رشد دختران گلمان صورت پذیرفته است که عبارتند از:

  • تهیه و توزیع کاربرگ فواید تخم مرغ برای دانش آموزان پایه چهارم
  • تهیه و صرف نیمرو در مدرسه با همکاری دانش آموزان کلاس پنجم 6
  • صرف تخم مرغ  توسط دانش آموزان پایه پنجم
  • برگزاری مسابقه پوست کردن تخم مرغ آب پز در پایه ششم
  • صرف تخم مرغ آب پز دانش آموزان پایه ششم و همکاران
  • تهیه برد بهداشت با مضمون اهمیت تخم مرغ  

مشاهده ادامه تصاویر...

مراسم مـــــــروج

طرح مروج سلامت مدارس طرحی است در راستای ترویج، ارتقاء و آموزش سلامت برای تمامی کسانیکه به گونه ای با مدرسه در ارتباط هستند و همان طور که مستحضر هستید این اموزشگاه در سال قبل موفق به کسب پنج ستاره در این طرح را داشته است آموزش و پرورش استان خراسان رضوی به پاس زحمات خالصانه مدیریت محترم آموزشگاه ،همکاران گرامی، اولیاء گرانقدر و دانش آموزان عزیز طی مراسم بزرگداشتی از مراقبین سلامت این آموزشگاه که طلایه دار این عرصه هستند تقدیر به عمل آوردند.

مشاهده ادامه تصاویر...

هفته سلامت

امسال نیز مانند سنوات پیشین هفته سلامت که از اول تا هفتم اردیبهشت ماه با شعار مراقبتهای بهداشتی اولیه است راگرامی داشتیم تا به خود و دختران گلمان یاد آور شویم سلامتی موهبتی ایست که خداوند در اختیار ما قرار داده است و باید تلاش کنیم تا آنرا با انجام مراقبتهای اولیه مانند تغذیه سالم ،ورزش و... حفظ نماییم اما فعالیت های ما در این هفته عبارتند از :

  1. اندازه گیری قند و فشار خون جهت همکاران گرامی با حضور کارشناس مرکز دیابت ایرانیان
  2. تقدیر از همکار گرامی بهداشتمان به پاس زحمات خالصانه شان توسط میریت آموزشگاه و مربی بهداشت دوره دوم
  3. حضور سفیران سلامت برتر در مراسم گرامیداشت هفته سلامت آموزش و پرورش ناحیه 4که شامل برنامه های متعددی از جمله نواختن زنگ سلامت ،اجرای سرود ،سخنرانی خانم دکتر رکنی و.... بوده است
  4. آموزش و برگزاری مسابقه کتبی برای دو کلاس از پایه ششم
  5. برگزاری مسابقه جهت همکاران و تقدیر از نفرات برتر
  6. فضا سازی آموزشگاه با مضمون هفته سلامت  

مشاهده ادامه تصاویر...

چهارشنبه آخر ســــال

با توجه به نزدیک شدن چهارشنبه آخر سال و جهت پیشگیری از حوادث ناگوار این روز فعالیتهای فوق دراین آموزشگاه  صورت پذیرفت:

  • آموزش دانش آموزان توسط کارشناس محترم آتش نشانی جناب آقای میر اندری
  • اجرای مانور اطفاء حریق جهت دانش آموزان و همکاران
  • آموزش استفاده از کپسول آتش نشانی جهت همکاران
  • نمایش فیلم آموزشی با توجه به موضوع چهارشنبه آخر سال
  • امضاء پیمان نامه توسط دانش آموزان
  • نصب مطالب آموزشی درتابلو بهداشت آموزشگاه

مشاهده ادامه تصاویر...

هفته درختکاری

سالهاست با نزدیک شدن به  فصل بهار فصل شروع زندگی طبیعت به استقبال این زیبایی می رویم با کاشت درخت منبع اصلی تولید اکسیژن باشدتا بتوانیم رقم بزنیم زمینی سبز را برای نسل آینده که همان دختران گلمان هستند به همین منظور فعالیتهای ذيل را انجام داده ايم تا آنها نیز سهم کوچکی داشته باشند برای تمرین سبز زیستن

  1. کاشت 60 اصله درخت توسط دانش آموزان پایه ششم در پارک چهل بوستان کمر بند سبز مشهد به همیاری  شهرداری مشهد
  2. کاشت 3 اصله درخت در آموزشگاه توسط دانش آموزان کلاس چهارم به منظور زنده نگهداشتن یاد و خاطره سبز شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مدافعين حرم
  3. بر پایی نمایشگاه گل و گیاه برای کلیه دانش آموزان باهمیاری  شورای دانش آموزی
  4. نصب مطالب آموزشی با موضوع حفظ محیط زیست

مشاهده ادامه تصاویر...

طرح دهان و دندان

فعالیتهای صورت گرفته درزمینه سلامت دهان و دندان

  1. انجام دو مرحله فلوراید تراپی تا پایان سال تحصیلی (تکثیر و جمع آوری رضایت نامه ،انجام فلوراید توسط کارشناسان مرکز بهداشت)
  2. معاینه دهان و دندان دانش آموزان توسط اولیاء دندانپزشک
  3. ثبت و ارجاع دانش آموزان به مراکز درمانی
  4. آموزش مسائل بهداشت فردی در زمینه دهان و دندان به صورت فردی و دسته جمعی و...

درضمن از خانم دکتر رجبی، خانم دکتر علی پور، خانم دکتر صادقی نژاد، خانم دکتر مدرسی، خانم دکتر غیور، خانم دکتر اسماعیل زاده که زحمت معاینه دندانهای دختران گلمان را کشیدند کمال تشکر را داریم.

مشاهده ادامه تصاویر...

کمپین نه به پلاستیک

از آنجاییکه حفظ محیط زیست و نگهداری از این موهبت اللهی یکی از وظایف بشر می باشد تا بتواند سالم تر زندگی کند ما کمپین مبارزه با ظروف یکبار مصرف را راه اندازی نمودیم تا حداقل گامی باشد در دستیابی به این مهم اما فعالیتهای صورت گرفته در این کمپین عبارتند از :

  1. تهیه سطل زباله مخصوص کاغذ برای هر کلاس
  2. آموزش تفکیک زباله خشک و تر برای هر کلاس توسط مربی بهداشت
  3. تهیه سطل زباله توسط دانش آموزان فعال برای زباله خشک در هر کلاس
  4. تهیه پاکتهای کاغذی و نصب آن در کلاس با هدف آشنایی دختران گلمان با جایگزین پلاستیک
  5. نصب مطالب آموزشی با موضوع محیط زیست در آموزشگاه
  6. هدیه پاکتهای کاغذی به سوپرمارکت محل جهت فرهنگ سازی و نه گفتن به نایلون
  7. استفاده از پاکتهای کاغذی در مراسم های آموزشگاه به جای ظروف یکبار مصرف
  8. عدم استفاده از لیوان یکبار مصرف در اتاق بهداشت  

مشاهده ادامه تصاویر...

هــــــــوای پاک

هر ساله 29 دی ماه روز هوای پاک نامگذاری می شود امسال نیز این روز را با شعار هوای پاک مسئولان و مردم نامگذاری نموده اند و ما به همین منظور فعالیتهای فوق در این آموزشگاه صورت پذیرفته است

  1. صحبت مربی بهداشت با دانش آموزان در این زمینه
  2. آوردن بادکنک به انضمام پیامهایی با مضمون هوای پاک و مسابقه دو بین دانش آموزان پایه چهارم
  3. تهیه پیام های ابتکاری در زمینه هوای پاک با برگه یادداشت توسط دانش آموزان پایه پنجم
  4. کاشت دانه مرکبات توسط دانش آموزان پایه ششم جهت استقبال از روز درختکاری برای هدیه به زمین با انگیزه هوای سالم تر
  5. فضا سازی آموزشگاه با مضمون هوای پاک  

مشاهده ادامه تصاویر...

نوجوان سالـــــم

یکی از مهمترین دوران زندگی هر فرد دوران نوجوانی اوست که دختران گلمان نیز باید برای شروع این مرحله مهم آماده شوند به همین منظور هر ساله جشنواره ای تحت عنوان نوجوان سالم برگزار می گردد تا قدمی باشد جهت آشنایی دخترانمان با موضوع نوجوان سالم و مراقب خود از آسیب های اجتماعی ما نیز امسال در این آموزشگاه همانند سالیان پیش این جشنواره را برگزار نمودیم و در این زمینه فعالیت های فوق صورت پذیرفته است:

  1. اعلام موضوع جشنواره در قالب نقاشی و انشاء نویسی به دانش آموزان
  2. اعلام موضوع به اولیاءو همکاران در قالب مقاله نویسی
  3. داوری آثار جشنواره در داخل آموزشگاه
  4. برپایی نمایشگاه از آثار دانش آموزان
  5. تقدیر از نفرات برتر در آموزشگاه
  6. آماده سازی و ارسال آثار برگزیده جهت شرکت در مرحله ناحیه

درضمن از کلیه همکاران عزیزی که مارا در این زمینه یاری رساندند به خصوص خانم طبیبی، خانم فارسی و معلمان پایه چهارم کمال تشکر را داریم.

مشاهده ادامه تصاویر...

تغذیه سالم در نگاه بهداشت

حضرت علی(علیه السلام) می فرمایند: زندگی را برای خوردن مخواه؛ بلکه خوردن را برای زندگی بخواه.

آموزش تغذیه سالم را از سنین کم شروع کنید چون ذائقه های غذایی به سرعت در کودکان شکل می گیرند بنابراین از ابتدا، غذاهای متنوع را به کودک ارایه دهید.

غذای خوب، غذایی است که ترکیب آن موافق با نیازهای بدن باشد و درعین حال سالم و بدون آلودگی‌ به مصرف انسان رسیده باشد.

مسابقه ای از احادیث غذای سالم توسط مربی بهداشت و تبلیغ و شرکت گسترده  آن از طرف بسیجیان، تشکل های دانش آموزی آموزشگاه انجام شد.

مشاهده ادامه تصاویر...

شروع طرح فلورایدتراپی
 

فلوراید تراپی یکی از موثرترین روشهای پیشگیری  از پوسیدگی دندان می باشد به همین منظور هر ساله طرح دهان و دندان در جهت حفظ این مروارید های سفید انجام می گیرد. به همین منظوردر مرحله اول این طرح در13 آذر برای دو کلاس چهارم 1و چهارم 5 فلوراید تراپی صورت پذیرفت.

 
بازیـــــافت

با سلام و احترام خدمت اولیاء گرامی ضمن تشکر از همکاری صمیمانه شما سروران ارجمند با واحد بهداشت آموزشگاه این بار نیز نیازمند یاری سبز شما بزرگواران می باشیم .

از آنجاییکه حفظ محیط زیست و نگهداری از این موهبت الهی یکی از مهمترین وظایفی است که به عهده ما قرار دارد تا بتوانیم زندگی سالمی را در کنار عزیزانمان سپری کنیم .

در راستای آموزش این مهم به دختران گلمان که آیند ساز این مرز و بوم هستند آموزشگاه در نظر دارد کمپین مبارزه با ظروف یکبار مصرف را که ضررهای بیشماری برای سلامتی دارد راه اندازی نماید لذا خواهشمند است موارد فوق را جهت راه اندازی این کمپین مد نظر داشته و مارا یاری فرمایید.

  • همراه داشتن لیوان مناسب توسط دختر گلمان جهت استفاده از آب،آب گرم ،عرق نعنا و...
  • عدم فروش آب معدنی در بوفه آموزشگاه
  • استفاده از ظروف غذاا به جای پلاستیک یکبار مصرف برای میان وعده دختر گلمان
  • استفاده از کیسه های پارچه ای به جای نایلون پلاستیکی
  • تفکیک زباله خشک و تر در کلاس

پیشاپیش از همیاری شما بزرگواران سپاسگزاریم

واحد بهداشت

دیابت
 

دیابت یا بیماری قند یک اختلال سوخت و سازی در بدن است در این بیماری توانایی تولید هورمون انسولین در بدن ازبین می رود یا بدن در برابر انسولین مقاوم شده و بنابراین انسولین تولیدی نمی تواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد .

نقش اصلی انسولین پایین آوردن قند خون توسط ساز و کارهای مختلف است و متاسفانه با تغییر سبک زندگی در عصر حاضر که شامل کم تحرکی ،تغذیه نامناسب و اضافه وزن می باشد .

این بیماری در دو نوع خود رو به شیوع می باشد و متاسفانه به مرور تاثیر مخربی بر روی عملکرد اعضاء مختلف بدن مانند: چشم، کلیه و... دارد به همین منظور هر ساله جهت آگاهی بخشی و پیشگیری از این بیماری هفته ای را به این عنوان اختصاص می دهند. امسال نیز از 19 تا 25 آبان ماه با شعار دیابت و خانواده مخصوص این بیماری نامگذاری شده است و ما نیز برآن شدیم تا با اجرای برنامه های ذیل گامی برداریم در جهت پیشگیری از این بیماری برای نسل فردا این برنامه ها عبارتند از:

  1. برگزاری جلسه آموزشی با استفاده از سخنان جناب آقای دکتر سبک خیز
  2. برگزاری کارگاه آموزشی برای دانش آموزان (آموزش همراه با سخنرانی و بازی)
  3. نمایش فیلم آموزشی در سالن و بعضی از کلاس ها
  4. فضا سازی آموزشگاه با توجه به موضوع دیابت (نصب پوستر ،نصب روز شمار و...)

مشاهده ادامه تصاویر...

کمک اولیه سفیران سلامت
 

ارتقاء سطح سلامت و جاری سازی آن درتمامی  موارد بهداشتی  برای  دانش آموزان ، تحقق نمی یابد جزء با آگاهی و توانمند سازی آنها و ما نیز بر آن شدیم تا با تشکیل کارگاه آموزشی کمک های اولیه برای سفیران سلامت آموزشگاه با حضور سرکار خانم سجادی پرستار بیمارستان امام رضا(ع) گامی برداشته باشیم در جهت تحقق این هدف متعالی.

صمیمانه از حضور این بزگوار سپاسگزاریم

مشاهده ادامه تصاویر...

کسب رتبه پنج ستاره مروج سلامت آموزشگاه

اینک که در سایه سار الطاف بی نهایت امام مهربانی ها حضرت رضا (ع) توفیق خدمت در حریم علمی شان را نصیب مان نمود خداوند متعال را شاکریم.

 کسب رتبه پنج ستاره مروج سلامت آموزشگاه را تبریک و تهنیت عرض نموده و برخود لازم می دانیم از زحمات، مساعدت ها، همراهی های همه عزیزان بالاخص مدیر محترم آموزشگاه، اولیاء ارجمند، همکاران گرانقدر و دانش آموزان گرامی تقدیر و تشکر نماییم.

قطعا نیل به این مهم و تداوم آن میسر نخواهد بود مگر با همیاری تمامی عزیزان ،لذا استدعا داریم و مطلوب نظر خواهد بود کماکان ما را در اجرای صحیح طرح مروج سلامت که پیام اعتماد به نفس، عزت نفس، سلامت جسم و جان را به همراه دارد یاری رسان ما باشید زیرا رفتارهای بهداشتی و ارزش های کسب شده  در دوران کودکی و نوجوانی در طول زندگی ادامه پیدا می کند .

لازم به یاد آوری است که این طرح بر 8 رکن اصلی  تاکید می نماید که شامل:

  1. برنامه ی آموزش سلامت
  2. ارائه خدمات بالینی در مدرسه
  3. سلامت محیط مدرسه
  4. بهبود تغذیه در مدرسه
  5. تحرک فیزیکی و فعالیت بدنی
  6. ارتقای سلامت کارکنان
  7. خدمات سلامت روان و مشاوره ای
  8. مشارکت والدین و جامعه در برنامه های ارتقای سلامت در مدرسه و شبکه دواطلبان سلامت دانش آموزان

واحد بهداشت - جوکار

مسابقــــــه طناب کشی
 

به بهانه گرامیداشت هفته سلامت زنان با شعار حرکت به سوی سلامتی بانوان مسابقه طناب کشی دربین دانش آموزان که مادران فردا هستند و از هم اکنون باید به فکر سلامت و تندرستی خود باشند برگزار گردید.

 

جلسه آموزشی در هفته سلامت زنان

به بهانه گرامیداشت هفته سلامت زنان و اهمیت موضوع سلامت این قشر که شامل همکارانمان در مدرسه نیز می باشد جلسه آموزشی با حضور خانم دکتر حسینی عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی برگزار گردید تا گامی باشد در جهت سلامت این عزیزان

روز جهانی تخـم مـــرغ
 

با توجه به اینکه دختران گلمان در سنین رشد هستند و این مرحله در زندگی هر فرد از اهمیت بسزایی برخوردار است و تغذیه نقش مهمی را ایفا می کند از این رو جهت آشنایی دانش آموزان با فواید تخم مرغ این ماده مغذی مسابقه با عنوان خواص من چیست؟ در روز جهانی تخم مرغ 17مهرماه برای دانش آموزان پایه چهارم برگزار گردید.

گزارش سالانه فعالیت های بهداشتی سال تحصیلی1397-1396

1-اجرای طرح های بهداشتی

  •  الف) اجرای طرح دهان و دندان (توزیع فرم ،ثبت افرادمتقاضی ،معاینه دهان و دندان ،انجام فلوراید ،پیگیری موارد ارجاع  در دومرحله )
  • ب) اجرای طرح مدارس مروج سلامت (آموزش ،ارائه خدمات بالینی ،سلامت محیط ،ارتقاء سلامت همکاران و...)
  • ج)اجرای طرح  صبحانه سالم ( آوردن لقمه سالم توسط دانش آموزان ،اهداءصبحانه به همکاران،اختصاص 10دقیقه از زنگ اول برای مصرف صبحانه دسته جمعی در کلاس )
  • د)اجرای طرح تمیزترین کلاس(انتخاب تمیزترین کلاس به کمک سفیران سلامت و خدمتگزاران اهداءسبد گل ،گرفتن عکس دسته جمعی و قراردادن آن برروی سایت آموزشگاه )
  • و)اجرای جشنواره نوجوان سالم (اعلام و جمع آوری آثاردانش آموزان ،داوری ،بر پایی نمایشگاه و اهداءهدیه به نفرات برتر و....)
  • ی)اجرای طرح کلاس تکانی (اطلاع رسانی ،نظافت کلاس ها توسط دانش آموزان )

2- اجرای مناسبتهای بهداشتی

  • الف)روزغلبه بر دیابت 23/8/96(کارگاه آموزشی ،برپایی نمایشگاه ،نقاشی دانش آموزان )
  • ب) مانور زلزله 8/9/96(نصب مکان ایمن و غیر ایمن ، آموزش پناهگیری ،انجام مانور و..)
  • ج)روز هوای پاک 29/10/96(فرستادن بالن آرزوها ،نمایش فیلم آموزشی ،فضا سازی،اجرای دکلمه توسط سفیران سلامت ،تهیه پلاکارد و...)
  • د) روزجهانی سرطان 15/11/ 96 اعلام و توزیع کتابچه آموزشی
  • ذ)هفته سلامت مردان 1/12تا 7/12/96(انجام تست قندجهت همکاران،ارسال پیام تبریک جهت پدران گرامی )
  • و)روز درختکاری 15/12/96(کاشت سه راس درخت توسط خانوده محترم شهداء،کاشت گل در گلدان ،فضاسازی ،ارسال فیلم آموزشی کاشت جهت اولیاء)
  • ی)روز چهارشنبه آخرسال 23/12/96(دعوت از کارکنان آتش نشانی ،آموزش دانش آموزان و همکاران برای اطفاءحریق ،فضا سازی )
  • ه)هفته بهداشت1/2/97تا7/2/97 ( اجرای سرود ،اجرای نمایش ،رفتن به مدرسه ایتام ،انجام غربالگری جهت همکاران ،برگزاری مسابقه همکاران و.....)
  • ل)روز زمین پاک 2/2/97(تهیه پاکتهای کاغذی با شعار سال،توزیع و نصب در کلاسها )

3- آموزش های بهداشتی

  • الف) آموزش به دانش آموزان (پدیکلوز ،تغذیه ،بهداشت فردی ،بلوغ و...)
  • ج) آموزش همکاران (تغذیه وغربالگری و..)

4-معاینات بهداشتی

  • الف)معاینات قد و وزن ( اندازه گیری 403نفر ،محاسبه توده بدنی ،ارجاع افراد چاق و...)
  • ب) معاینات بینایی (اندازه گیری 403نفر، پیگیری مواردمشکوک جهت دریافت یا تعویض عینک)
  • ج) پدیکلوز (انجام معاینات در دو مرحله 806نفر،ارجاع وپیگیری موارد مبتلا ،آموزش ،تهیه تراکت ،نصب پوستر آموزشی و....)
  • د)دهان و دندان (انجام معاینات توسط اولیاءدندانپزشک به تعداد 403نفر،ارجاع و....)

5- جلسات بهداشت

  • الف)شرکت مربی بهداشت در جلسات مرکز بهداشت و آموزش و پرورش
  • ب)تشکیل جلسات ممیز داخلی و خارجی مدارس مروج سلامت

6- سفیران سلامت

  • الف)انتخاب24 سفیر سلامت با همکاری آموزگاران
  • ب)آموزش و تقسیم کاری سفیران سلامت
  • ج)برگزاری افتتاحیه سفیران سلامت (قرائت سوگند نامه ،اهداءسوگند نامه ،اهداءکارت و...)
  • د ) نظارت بر بهداشت فردی ومحیط کلاس دانش آموزان توسط سفیران سلامت
  • و) برگزاری مسابقه خود مراقبتی برای سفیران سلامت
  • ی) اهداء جایزه به کلیه سفیران سلامت
  • ه)اعلام و اهداءهدیه به سفیران برتر توسط مدیریت آموزشگاه

7- اطلاعات بهداشتی

  • الف)بررسی شناسنامه سلامت کلیه دانش آموزان (403نفر )
  • ب)تهیه لیست بیماران خاص
  • پ)ارجاع دانش آموزان پایه چهارم به مراکز بهداشت
  • ت) ثبت اطلاعات در شناسنامه سلامت کلیه دانش آموزان (403نفر)
  • ث)تهیه و تکمیل شناسنامه بهداشتی آموزشگاه
  • ج) پیگیری جهت دریافت کارت سلامت همکاران خدمتگزار
  • د)معرفی ، ارجاع وپیگیری کلیه همکاران به مراکز بهداشتی (38نفر)
  • ذ)تهیه و ارسال آمارماهانه و سالانه
  • ر)تهیه نمودارها و گزارشات بهداشتی
  • و)تکمیل و ارسال دفتر مراقبین سلامت
  • ی)تهیه گزارش مصور سالانه و ارسال به آموزش و پرورش ،بنیاد فرهنگی رضوی و مرکز بهداشت

8- کمکهای بهداشتی

  • الف)انجام کمکهای اولیه درروزهای حضور تقریبا روزانه 100نفر و ماهانه 1000نفر

 

جوکار –مربی بهداشت

دبستان دخترانه امام رضا (ع)-دوره دوم -واحد5

به پیشواز بهار میرویم
 

در واپسین روزهای سال که عطر گلهای بهاری محیط آموزشگاه را پر کرده است دختران گلمان با شرکت در طرح کلاس تکانی توانستند رنگ و بوی دیگری به محیط آموزشگاه بدهند و آماده شوند برای ورود به سال جدید ضمن سپاس فراوان از همیاری این عزيزان امید است در زیر سایه پدر و مادرشان صحیح و سالم زندگی نمایند.

انجام تست قند خون از همکاران و رانندگان سرویس به مناسبت هفته سلامت مردان
 
 
 
هفته سلامت مردان

همه ساله هفته اول اسفند ماه با هدف اطلاع رسانی و حساس سازی جامعه در خصوص سلامت مردان این هفته را به عنوان هفته سلامت مردان نامگذاری نموده اند و امسال با توجه به اهمیت و شیوع کم تحرکی در جامعه و تاثیر آن بر کلیه ابعاد سلامت مردان از بیماری های قلبی و عروقی و سرطان ها به عنوان عوامل خطر زای مهم مانند چاقی، چاقی شکمی،فشار خون بالا، دیابت و سایر بیماری ها موضوع فعالیت بدنی را به عنوان محور اصلی هفته فوق در سال جاری انتخاب و شعار ورزش کلید طلایی سلامت مردان تعیین گردیده است.

انشاالله همه ما بتوانیم قدمی برداریم برای سلامت مردان جامعه مان که پدرانی هستند دلسوز برای دختران گلشان

 

واحد بهداشت آموزشگاه

هفته هوای پاک

گرامی داشت هفته هوای پاک

سوخت پاک ، مسئولیت اجتماعی و آسمان آبی

 

جهت دریافت بروشور کلیک کنید...

واحد بهداشت

معاینات دهان و دندان

معاینات دهان و دندان  دانش آموزان درروزهای دوشنبه 30 بهمن ماه و چهارشنبه 2 اسفند ماه با حضور خانم دکتر اسماعیل زاده و خانم دکتر غیور صورت پذیرفت از این دو بزگوار کمال تشکر را داریم .

آموزش مرکز بهداشت به دانش آموزان

در روز شنبه  28 بهمن ماه آموزش یک کلاس ششم با موضوع تغذیه سالم توسط کارشناس مرکز بهداشت سرکار خانم رحیمی صورت گرفت .

آموزش خود مراقبتی ویژه همکاران
 

در روز شنبه 28 بخمن ماه  آموزش همکاران   با موضوع خود مراقبتی  توسط کارشناس مرکز بهداشت سرکار خانم رحیمی صورت گرفت .

اجرای طرح فلورید تراپی

وارنیش (فلورید تراپی) از برنامه های موثر در پیشگیری از پوسیدگی دندان می باشد.

در این برنامه فلوراید به صورت وارنیش بر روی دندان ها و کمک به پیشگیری از پوسیدگی دندان کمک می کند. در مقایسه با سایر روش های فلوراید تراپی، این ماده کمترین محدودیت در خوردن و آشامیدن را داشته و از جذب ناخواسته ای از فلوراید جلوگیری می کند.

اجرای طرح ماهانه تمیزترین کلاس
تمیز ترین کلاس دیــــــــماه  اعلام شد
ششم 1
 
 
 
مراسم روز هوای پاک

یا صاحب الزمان

""بی تو هوای دلمان ابری ست                 ای آرزوی پاک همه دل های منتظر""

به مناسبت 29 دی ماه و روز هوای پاک، سفیران سلامت آموزشگاه واحد 5 در طرح هایی خلاقانه ، این روز را گرامی داشته و مروج سلامتی و نشاط شدند.

فعالیت های انجام شده در این راستا که با شور و شوق زیادی از طرف دانش آموزان همراه بود:

*آماده سازی بُرد مخصوص بهداشت با محتوای هوای پاک

*فضاسازی سالن مرتبط با موضوع

*پخش کلیپ ها و نمایش فیلم ها در سالن مدرسه و در جمع دانش آموزان

*فرستادن بالن های آرزو به آسمان توسط دانش آموزان و با حضور همکاران محترم به همراه دعا کردن جهت بارش باران و برف رحمت

*اجرای برنامه ویژه سفیران سلامت و راهپیمائی در حیاط و سالن و سردادن شعارهای مرتبط

*اجرای نمایش توسط دانش آموزان پایه چهارم در ساعت نماز با موضوع آسمان آبی من و همچنین اجرا برای رانندگان سرویس ها

 
به مناسبت روز هوای پاک

نفس کشیدن در هوای پاک حق ماست

والدین گرامی: جهت کاهش عوارض آلودگی هوا، بروی همه افراد خانواده بخصوص کودکان، مصرف شیر و مایعات، سبزیجات و میوه های تازه، غلات، فرآورده های دریایی (به دلیل وجود منیزیم در آنها )عدس و جوانه گندم (بدلیل کاهش جذب فلزات سنگین مانند سرب) توصیه می شود، به همین مناسبت مربی بهداشت سخنان ارزنده ای را بیان کدند و دانش آموزان نیز با آوردن پلا کارد، بادکنک، ماسک و سردادن شعارهای مربوطه این روز را گرامی داشتند.

 
مانـــــــــــــور زلزله-آذرماه1394
 

با به صدا در آمدن آژیر خطر، مانور زلزله آغاز شد.

دانش آموزان در نقاط مختلف آموزشگاه مراحل پناهگیری و خروج اضطراری را در حضور آقای دکتر حسینی استاد دانشگاه فردوسی (ژئوفیزیک-زلزله شناسی) و 2 نفر از دانشجویان دانشگاه به اجرا گذاشتند.

همچنین ایشان ضمن بازدید از ساختمان مدرسه جاهای نا امن را نیز بررسی و نکات لازم را جهت بهبود وضعیت ایمنی مدرسه یادآور شدند.

 
 

برگزاری مانور زلزله – دوره اول و دوم
شیر در مدرسه

از سال های پیش جهت پیشگیری از بیماری های استخوانی و پوسیدگی های دندانی و فرهنگ سازی بابت مصرف بیشتر لبنیات در بین دانش آموزان، اقدام به توزیع شیر رایگان در مداس شده است. طرح در این واحد آموزشی نیز همیشه با رعایت تمام شرایط ذکر شده در بخشنامه های اداری، به صورت مرتب و منظم در طی سال انجام گردید .

ضمنا یاد آوری می گردد طبق اطلاعات شرکت توزیع کننده، تاریخ اتمام برنامه در سال تحصیلی 95-94 بیستم اسفند ماه می باشد.

 
 
اطلاعیه بهداشتـــــــــــــی
 
 

بیماری شپش سر یا پدیکلوز مسری، بیشتر به صورت مستقیم و گاهی غیر مستقیم انتقال پیدا می کند .

شپش مخصوص سر ،حشره ای کوچکتر از مورچه و خاکستری رنگ است.

تخم های شپش کرمی رنگ، نزدیک پوست سر و به انتهای مو می چسبد.

براثر خونخواری آنها بیشتر درناحیه عقب سر و پشت گوشتها ،خارش ایجاد می شود.

استفاده از وسایل شخصی ،دوری از رخت آویز های عمومی و… همچنین بازدید هفتگی موها در منزل بسیار ضروری و از راههای پیشگیری محسوب می شوند.

برای درمان استفاده از شامپوی مخصوص، جوشاندن البسه و ملافه های همه اعضاءخانواده و... لازم است.

درصورت ابتلا فرزندتان حتما مربیان بهداشت مدرسه را مطلع نمایید.

واحد بهـــــــداشت آموزشگاه

 
آموزش تغذیه سالم جهت همکاران

از انجاییکه تغذیه در سلامت انسان نقش به سزایی دارد از این رو جلسه آموزشی  با موضوع  تغذیه سالم جهت همکاران در مورخه شنبه16 دیماه 1396 با حضور جناب آقای دکتر سبک خیز برگزار گردید.در ضمن از زحمات ایشان کمال تشکر را داریم .

پیام های بهداشتی درمورد آنفولانزا
 
 
  1. چنانچه فرزند شما دچار علائم بیماری (تب بالای 38/5 درجه، سرفه، گلودرد، سر درد، درد مفاصل و عضلات، تعریق و لرز، تنگی نفس، صورت برافروخته و...) شد به منظور جلوگیری از همه گیری در اسرع وقت او را نزد پزشک ببرید و تا وقتی پزشک اجازه نداده از فرستادن او به مدرسه اکیدا خودداری کنید.
  2. چنانچه فرزند شما مبتلا به بیماری آسم، نارضایتی های ریوی و قلبی، نارسایی کلیه و... می باشد، در اولین فرصت به مسئولین مدرسه اطلاع دهید.
  3. در هنگام سرفه و عطسه، دهان و بینی خود را با دستمال کاغذی بپوشانید.
  4. دستمال های استفاده شده را درون سطل زباله بیندازید و آن ها را بر روی سطوح یا زمین رها نکنید.
  5. دست ها را در طول روز به طور مکرر با آب و صابون بشوئید(مخصوصا پس از عطسه و سرفه کردن و پوشاندن دهان و بینی با دست) و یا از محلول های مالشی ضدعفونی کننده استفاده کنید.
  6. از تماس نزدیک با دیگران (روبوسی، در آغوش گرفتن، دست دادن و...) در هنگام بیماری خودداری کنید.
  7. در زمان شیوع بیماری تا زمانی که دست های خود را نشسته اید از لمس کردن چشم، دهان و بینی با دست های خود جدا پرهیز نمائید.
  8. در زمان شیوع بیماری حتی المقدور از حضور در اماکن شلوغ دوری نموده و در صورت امکان در منزل بمانید.
  9. انتشار سریع ذرات آلوده معلق در هوا و یا مستقر بر روی سطوح اشیا، لزوم رعایت بهداشت فردی و جمعی را بیش از پیش می نماید (عدم استفاده از وسایل فرد بیمار)
  10. ملاک در بهبودی، سپری شدن 24 ساعت از زمان قطع تب (مهم:بدون تاثیر دارو) است.

(منبع: وزارت بهداشت و درمان- معاونت سلامت و مرکز بیماری های واگیر)

تغذیه مناسب در زمان امتحانات

باز فصل امتحانات فرا رسید و جمله آشنای «امتحان دارم، اشتها ندارم» را از زبان فرزندانمان زیاد می شنویم.

اضطراب امتحان، حالت تشویش، نگرانی و هیجان ناخوشایندی به وجود می آورد که بیشتر دانش آموزان به آن دچار می شوند

گاهی این اضطراب با سردرد، سرگیجه، دل درد، حالت تهوع، تپش قلب و تنگی نفس همراه است و دیگر هیچ اشتها و انگیزه ای برای غذا خوردن باقی نمی گذارد.

اما نباید فراموش کرد که تغذیه مناسب تأثیر مستقیم بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان دارد

رژیم های غذایی ناسالم و نادرست قابلیت فراگیری، تمرکز حواس و هوشیاری دانش آموزان را کم می کند. تغذیه دانش آموزان مخصوصا در دوران امتحاناتشان باید موجب تقویت قدرت فکری، افزایش قدرت ایمنی بدن و آرامش اعصاب و روان شود.

)صبحانه) عنصر مهم روزهای امتحان

با تهیه صبحانه ای اشتهابرانگیز و خوش قیافه می توان بر این بی میلی فایق آمد

نان روغنی که یکی از نان های خوشمزه و انرژی زا است و خوردن مقدار کمی از آن، حداقل تا ۴۰ دقیقه، انرژی مورد نیاز بدن را کاملا تأمین می کند

 چند تکه نان روغنی به همراه پنیر و گردو

 یک لیوان شیر گرم به همراه دو قاشق عسل یا چند حلقه موز

 سیب و جوانه گندم که به تنهایی صبحانه کاملی است که برای جلوگیری از ایجاد حالت تهوع، بهتر است چند تکه نان و پنیر و گردو نیز در کنار آن مصرف شود

 یک کاسه عدسی به همراه کمی کره یا سرشیر در آن

خامه یا عسل به همراه کمی چای یا یک لیوان شیر

 تخم مرغ را هم نباید فراموش کرد که منبع کاملی از پروتئین مورد نیاز بدن است

بهتر است صبحانه سنگین آماده نکنیم چون حجم معده را افزایش می دهد و احساس سنگینی و خواب آلودگی ایجاد می کند

میان وعده

میان وعده ها نباید اشتهای فرزندانمان را برای ناهار از بین ببرند بهترین این خوراکی ها عبارتند از:

انواع میوه، ساندویچ های کوچک مثل: نان و پنیر و گردو و و خشکبار و میوه های خشک

ناهار

در زمان امتحانات بهتر است به علاقه غذایی بچه ها بیشتر از قبل بها داد و غذاهایی را تهیه کرد که آن ها دوست دارند و اگر غذایی برایشان لازم و مفید است و آن ها را دوست ندارند با تزئین و افزودن چاشنی ها غذا را دوست داشتنی کرد. این باعث می شود بچه ها برای خوردن غذا انگیزه پیدا کنند و بر بی اشتهایی احتمالی حاصل از اضطراب ایام امتحانات غلبه کنند

انواع غذاهای دریایی مخصوصا ماهی، انتخاب بسیار خوبی برای ناهار زمان امتحانات است

فسفر موجود در ماهی بهترین ماده مغذی برای مغز است

غذاهای سبزی دار، مثل خورش کرفس، قرمه سبزی و خوراک مرغ به همراه هویج، کلم و نخود فرنگی غذاهای خوبی برای روزهای امتحان هستند

سالاد، سبزی خوردن و ماست و انواع دسرها هم برای تشویق بچه ها به غذا خوردن خوب هستند

پس از صرف ناهار و کمی استراحت، بیشتر افراد نیاز به تجدید نیرو دارند این مسأله در بچه ها، مخصوصا در دوران برگزاری امتحانات نمود بیشتر دارد

مغز به عنوان فرمانده بدن، هرچند ساعت یک بار نیاز به تجدید قوا دارد. این نیاز در زمانی که از مغز فعالیت بیشتری می خواهیم جدی تر می شود

عصرانه

یک عصرانه خوب می تواند پاسخگوی این نیاز در ساعات بین ناهار و شام باشد خوراکی خوراکی های مفیدی چون انواع آجیل های شیرین و شور، انواع میوه، شیر با طعم های مختلف، انواع مغزها، نان و پنیر و گردو، کره و عسل، کیک ساده عصرانه به همراه چای، شیر یا آب میوه عصرانه خوبی می توانند باشند

 شام

اگر بنابه هر دلیل شام از برنامه غذایی خانواده حذف شده و یا معمولا شام بسیار سبکی صرف می شود در زمان امتحانات

این برنامه کمی باید تغییر کند اگر بچه ها عصرانه کافی خورده و به شام بی میل باشند لازم نیست به آن ها اصرار کنیم چون معده سنگین باعث بدخوابی و مشکلات بعدی در سر جلسه امتحان می شود، جگر، دل و قلوه، یک کاسه سوپ و غذاهایی از این دست، اگرچه کم حجم اند، اما مفید و مقوی اند

رژیم های غذایی ناسالم و نادرست، قابلیت فراگیری، تمرکز حواس و هوشیاری دانش آموزان را کم می کند.

 

واحد بهداشت –دبستان دخترانه امام رضا (ع(

اجرای طرح ماهانه تمیزترین کلاس

این طرح با هدف حفظ بهداشت محیط توسط دانش آموزان وآموزش در این زمینه انجام می گردد که شامل مراحل فوق می باشد

1-اعلام به کلیه دانش آموزان (جهت اطلاع رسانی )

2-همکاری و آموزش آموزگار کلاس

3-انتخاب سفیران سلامت (جهت آموزش به همسالان و اطلاع رسانی به مربی بهداشت برای پیگیری )

4-نصب برگه نظافت (جهت اطلاع رسانی و تشویق دانش آموزان با مهر این برگه )

5-پیگیری و نظارت مربی بهداشت

6-نتیجه گیری تیم داوری (مدیرآموزشگاه ، معاون پایه ،معاون پرورشی ،خدمتگزاران و مربی بهداشت )

7-اعلام کلاس منتخب (جهت تشویق وانگیزه بیشتر دانش آموزان )

8-اهدائ ونصب سبد گل

9-گرفتن عکس دسته جمعی جهت سایت آموزشگاه

10-اهداء جایزه توسط معاون پرورشی

 

اجرای طرح ماهانه تمیزترین کلاس

این طرح با هدف حفظ بهداشت محیط توسط دانش آموزان وآموزش در این زمینه انجام می گردد که شامل مراحل فوق می باشد

1-اعلام به کلیه دانش آموزان (جهت اطلاع رسانی )

2-همکاری و آموزش آموزگار کلاس

3-انتخاب سفیران سلامت (جهت آموزش به همسالان و اطلاع رسانی به مربی بهداشت برای پیگیری )

4-نصب برگه نظافت (جهت اطلاع رسانی و تشویق دانش آموزان با مهر این برگه )

5-پیگیری و نظارت مربی بهداشت

6-نتیجه گیری تیم داوری (مدیرآموزشگاه ، معاون پایه ،معاون پرورشی ،خدمتگزاران و مربی بهداشت )

7-اعلام کلاس منتخب (جهت تشویق وانگیزه بیشتر دانش آموزان )

8-اهدائ ونصب سبد گل

9-گرفتن عکس دسته جمعی جهت سایت آموزشگاه

10-اهداء جایزه توسط معاون پرورشی

 

اجـــرای طرح صبحانه سالم
اجـــرای طرح صبحانه سالم

 طرح صبحانه سالم

از آنجاییکه خوردن صبحانه سالم باعث تقویت حافظه و قدرت یادگیری در دانش آموزان می شود لذا این آموزشگاه جهت ترویج فرهنگ مصرف صبحانه سالم قبل از زنگ تفریح اول دقایقی را جهت مصرف صبحانه سالم به صورت دسته جمعی را در اختیار دانش آموزان قرارداده است تا گامی باشد درراستای سلامتی دختران گلمان

این طرح شامل :

  • برگزاری جلسه ای با همکاران (جهت اطلاع رسانی و یاری گرفتن از این عزیزان )
  • اطلاع رسانی به اولیاء (جهت قراردادن صبحانه سالم برای دختران گلمان )
  • اهداء نمادین صبحانه سالم به همکاران توسط سفیران سلامت
  • به صدا درآمدن زنگ صبحانه
  • استفاده صبحانه به صورت دسته جمعی دانش آموزان در سر کلاس با همراهی آموزگاران
نکات مهم برای پیشگیری از ابتلا به شپش
 

نکات مهم برای پیشگیری از ابتلا به شپش

بروشور بهداشتی پدیکولوز

برگزاری مانور زلزله – دوره اول و دوم

روز 15 آذر همزمان با سراسر کشور جهت ارتقا آگاهی و عملکرد دانش آموزان و کارکنان در هنگام بروز زلزله  آژیر خطر به صدا در آمد و دانش آموزان در مکان های امن پناه گیری کردند و آموزش های لازم داده شد.

فعالیت ها:

  1. آموزش کلاس به کلاس دانش آموزان برای شناختن مکان های امن و ناامن محیط اطراف
  2. آموزش به صورت سخنرانی در مراسم صبحگاهی
  3. آموزش و پخش فیلم آموزشی در مراسم صبحگاه
  4. نصب علایم هشدار دهنده در کلاس ها و راهروها برای شناخت مکان امن و نا امن
  5. برپایی پایگاه امداد برای آشنایی دانش آموزان با اقدامات بعد از زلزله
  6. آشنایی با سازمان های امدادرسان مثل آتش نشانی هلال احمر و اورژانس
  7. برپایی نمایشگاه از آثار دانش آموزان (نقاشی-روزنامه دیواری) با موضوع زلزله و اقدامات ایمنی
  8. بر پایی میز کمک های اولیه برای آشنایی دانش آموزان با برخی وسایل  امداد و جعبه کمک های اولیه
  9. اجرای برنامه رادیویی مانور زلزله با محتوای سوره زلزال و یاد آوری نام و یاد خدا در هنگام بروز بلایای طبیعی که نشانه قدرت الهی است
اجرای طرح ماهانه تمیزترین کلاس

این طرح با هدف حفظ بهداشت محیط توسط دانش آموزان وآموزش در این زمینه انجام می گردد که شامل مراحل فوق می باشد

1-اعلام به کلیه دانش آموزان (جهت اطلاع رسانی )

2-همکاری و آموزش آموزگار کلاس

3-انتخاب سفیران سلامت (جهت آموزش به همسالان و اطلاع رسانی به مربی بهداشت برای پیگیری )

4-نصب برگه نظافت (جهت اطلاع رسانی و تشویق دانش آموزان با مهر این برگه )

5-پیگیری و نظارت مربی بهداشت

6-نتیجه گیری تیم داوری (مدیرآموزشگاه ، معاون پایه ،معاون پرورشی ،خدمتگزاران و مربی بهداشت )

7-اعلام کلاس منتخب (جهت تشویق وانگیزه بیشتر دانش آموزان )

8-اهدائ ونصب سبد گل

9-گرفتن عکس دسته جمعی جهت سایت آموزشگاه

10-اهداء جایزه توسط معاون پرورشی

 

مروجـــین ســـلامت
اولین جلسه مروج سلامت در مورخ  13 آذر ماه با حضور مسئولین مرکز بهداشت در این آموزشگاه برگزار گردید.
طی این جلسه مذاکراتی درخصوص اهداف این مدارس صورت پذیرفت.
 
حـــرکات اصلاحی

اولین مرحله آموزش حرکات اصلاحی با حضور دانش آموزان پایه پنجم

 

اسامی بهداشتیاران آموزشگاه
یک صبح خوشمزه
 

امام صادق (علیه السلام) نیز درباره زمان خوردن صبحانه و فواید این وعده غذایی چنین فرمودند:

"چون نماز صبح را خواندی، پاره نانی بخور تا با آن: دهان خویش را خوش‏بو سازی، حرارت خود را فرو بنشانی، دندان‏‌هایت را استوار سازی، لثه‏‌ات را استحکام بخشی، روزیِ خویش را به چنگ آوری و خوی خود را نیکو سازی.

برای سلامت و تقویت بدن، بعد از 8 ساعت خواب و نرسیدن هیچ ماده غذایی به بدن باید چی بخوریم تا مواد مغذی به بدن برسد. نکته گفتنی این است که وعده صبحانه را فراموش نکنید، حتی یک روز را هم جا نیندازید (بدون استثناء)، چرا که این وعده به تنهایی تأثیر زیادی بر سلامت شما خواهد داشت.

کارگاه آموزشی دوره دوم-واحد5

کارگاه آموزشی(آموزش خانواده)

یکشنبه   95/8/23                  مخاطبین: ویژه اولیا پایه های چهارم تا ششم

واحد مشاوره
  • بخش اول: تغذیه وسبک زندگی

هدف: آشنایی اولیا با سبک زندگی اسلامی و ارتقا دانش کاربردی آنان در جهت سلامت جسم و روان خود و خانواده

مدرس جلسه: جناب آقای دکتر تقی زاده عضو هئیت علمی دانشگاه فردوسی

واحد بهداشت
  • بخش دوم: خودمراقبتی زنان 30تا60 سال
هدف: ارتقا سطح سلامت مادران

سخنران: سرکارخانم رحیمی از مدرسین مرکز بهداشت بلوارسجاد و سرکارخانم شایان از مرکز بهداشت شهید قدوسی

ســـفیران ســـلامت
غلبه بر دیابت
 

به خاطر داشته باشیم برای پیشگیری از بیماری های غیر واگیر، ایجاد تغییر در شیوه زندگی، ضرورتی انکارناپذیر دارد.

به مناسبت هفته سلامت ( 1 تا 7 اردیبهشت ماه) و با توجه به عنوان شعار بهداشت جهانی "غلبه بر دیابت" در تاریخ 95/2/1 آزمایش قند خون از کلیه همکاران به عمل آمد.

 
روز شمار هفته بهداشت
 

روز شمار هفته بهداشت

با شعار غلبه بر دیابت

تاریخ

روز

شعار هفته

1/2/95

چهارشنبه

عزم ملی برای تحقق اهداف سند بیاری های واگیر

2/2/95

پنج شنبه

اقتصاد مقاوتی – اقدام و عمل در حوزه سلامت

3/2/95

جمعه

فعالیت بدنی ورزشی و سلامت

4/2/95

شنبه

غلبه بر دیابت با تغذیه سالم و تحرک بدنی

5/2/95

یک شنبه

سلامت نقش غذاودارو

6/2/95

دوشنبه

سلامت و بهداست عمومی

7/2/95

سه شنبه

خود مراقبتی

 
اجرای طرح وارنیش
 

در روز چهارشنبه 19/12/94با حضور جناب آقای دکتر کلماتی و همکاران وارنیش برای شش کلاس اول آموزشگاه صورت گرفت .

 

بهداشت دندان

آموزش مسایل بهداشتی دندان توسط دندانپزشک

روز شنبه 1/8/93

پایه اول و دوم توسط سرکار خانم دکتر نرگس علی پور

گوشه ای از فعالیت های هفته ی بهداشت
چند نکته بهداشتی برای سفر

رعایت نکات بهداشتی در همه حال لازم است اما دلیل این که ما برای سفر کردن بر در نظر گرفتن بیشتر این نکات تاکید می کنیم کم شدن مقاومت بدن در سفر به واسطه کم خوابی، راه طولانی و خسته کننده، کمی استراحت، شرایط آب و هوایی متفاوت مقصد سفر و تهیه غذا از منابع مختلف در شهر هایی بجز محل زندگی شماست.

1- استفاده از غذاهای ناسالم و فاسد شده اصلی ترین علت مسمومیت در سفر است. بعضی ها ترجیح می دهند برای تغذیه در سفر، غذا را از محل زندگی شان ببرند که در این صورت این غذاها نباید از غذاهای فاسدشدنی مثل گوشت خام، تخم مرغ خام و فرآورده های لبنی باشند و اگر اصرار دارید آنها را حمل کنید باید از یخدان استفاده کنید.

2-در صورتی که قصد استفاده از غذاهای کنسرو شده را دارید مراقب باشید که قوطی ها برآمده یا فرورفته نباشند و نشتی یا شکستگی نداشته باشند. قوطی کنسرو را پیش از بازکردن و مصرف، ۲۰ دقیقه بجوشانید. از مصرف مواد غذایی سرخ کرده، سنگین و پرحجم هم خودداری کنید.در سفر باید از غذاهای آب پز با حجم کم استفاده شود. مصرف غذاهای حجیم، چرب و سنگین می تواند در طول سفر موجب تهوع و استفراغ مسافران شود، بنابراین بهتر است بیشتر از میوه ها و سبزی ها استفاده گردد.

3- «ممکنه یه جا بایستی، تا یخ بخرید!» این همان جمله ای است که عمل به آن احتمالا سفر شما را خراب می کند. مسافران باید از خرید یخ های قالبی در طول سفر خودداری کنند، چراکه منبع آبی تولید این یخ ها مشخص نیست و ممکن است این یخ ها از آب های ناسالم تهیه شده باشند که آلوده به انگل هایی است که ممکن است اسهال به همراه داشته باشد.

4- در بین راه در دستشویی ها از صابون جامد استفاده نکنید و به جای آن از صابون مایع برای شستن دست ها استفاده کنید.

5-اگر دست تان به دستگیره دستشویی یا به جاهایی که از تمیز بودن آنها مطمئن نیستید، برخورد کند، دست تان را بلافاصله با صابون بشویید.

6- در رستوران های بین راهی هم رعایت نکات بهداشتی حائز اهمیت است. بهتر است در رستوران از مواد غذایی پخته نشده مثل سالاد و سبزی استفاده نکنید و اگر لیوان یا ظروف یک بار مصرف دیگر در اختیارتان قرار گرفت پس از مصرف آنها را با فشار دست بشکنید تا امکان استفاده مجددش برای سودجویان وجود نداشته باشد.

گروه بهداشت، سفر خوبی را برای شما آرزومن است.

تمیزترین کلاس

تمیزترین کلاس دو هفته آخر بهمن ماه

 کلاس پنجم 2

سرکار خانم محمدی فر

انجام معاینات دندان

 

معاینات دندان توسط خانم دکتر ابراهیمی برای دانش آموزان پایه چهارم انجام گرفت.

 

 
گزارش عملکرد بهداشت در بهمن ماه 1391

آموزش بهداشت در مراسم صبحگاهی و کلاس

بررسی روزانه مواد غذایی موجود در بوفه

بررسی روزانه بهداشت محیط کل آموزشگاه

ارجاع چند تن از خدمتگزاران جهت تجدید کارت سلامت

شروع معاینات دهان و دندان دانش آموزان توسط دندانپزشک و مربی بهداشت

اتمام معاینات پدیکلوز (مربوط به فصل زمستان )

برگزاری مسابقه نقاشی در مورد فشار خون بالا

اعلام دو کلاس برتر در تمیزی و اهدا سبد گل


معاینات پزشکی

 

جهت بررسی ساختار قامتی دانش آموزان از سرکار خانم دکتر بازو بندی متخصص ارتوپد دعوت به عمل آمد ایشان در تاریخ 27/8/92  تعدادی از دانش آموزان پایه سوم را معاینه و مواردی رادر شناسنامه های سلامت آنان ثبت نمودند که در اسرع وقت پیگیریهای لازم به عمل خواهد آمد .

گروه بهداشت

آلودگی پدیکلوز


شپش سر (پدیکلوز)

اطلاعیه از وزرات بهداشت و درمان به دلیل شیوع مجدد شپش سر

جهت دریافت فایل کلیک کنید...

پیشگیری بهتر از درمان است


شوره سر چیست ؟

درماتیت سبورئیک یا درماتیت شوره اى به ضایعات قرمز و پوسته دار پوست که با تولید سبوره (پوسته هاى چرب یا خشک سفید رنگ)که با خارش همراه است، گفته مى شوداین بیمارى مسرى نیست. به طور طبیعى در اثر لایه لایه شدن طبقه شاخى پوست سر، لایه هاى قدیمى از بین می روند و لایه هاى جدید جایگزین آن ها مى گردند. این عمل سرعت طبیعى و مشخصى دارد، ولی اگر سرعت ریزش پوسته هاى طبقه شاخى، از حالت طبیعى خارج شده و تشدید و تسریع شود، حالتى به نام شوره سر ایجاد مى گردد. شوره سر به حدى شایع است که برخى متخصصان آن را امرى طبیعى مى دانند. پس شوره سر در اثر جدا شدن سلول هاى خارجى پوست سر به وجود مى آید و باید نسبت به درمان این عارضه اقدام کرد.

علل شوره سر

شوره سر به دلایل مختلفى از قبیل تغذیه نادرست ، هیجان و نگرانى و استرس ، هواى گرم و مرطوب ، یا سرد وخشک ، پوست چرب ، تعریق زیاد ، عدم تعادل هورمون ها به خصوص آندروژن ها ، مصرف بى رویه مواد آرایشى مو و عدم رعایت نظافت مو (شامپو نزدن مرتب، عدم شست و شوى کافى سر بعد از شامپو زدن و یا باقى ماندن بقایاى صابون در پوست سر) ظاهر مى شود.

نکاتی برای رفع شوره سر

برس زدن مرتب موها در درمان شوره سر تاثیر زیادى دارد، زیرا سبب مى شود که جریان خون سریع تر شود و سلول ها تغذیه شوند. هر شب پیش از رفتن به رختخواب با یک برس مویى، موهاى خود را از جهات مختلف برس بزنید، به طورى که حدود صد بار برس روى سرتان حرکت کند و در تمام نقاط، خون را به جریان بیندازد

شانه کردن مرتب موها به ویژه در هواى آزاد و پاک، تاثیر بسیارى در درمان شوره سر دارد، زیرا این کار موجب افزایش جریان خون در سلول هاى بافت پوست سر مى شود.

روزانه یک بار سر خود را به خوبى شامپو کنید. طریقه شستن سر با شامپو اهمیت بیشترى از نوع شامپو دارد. هنگام شامپو کردن ، پوسته ها را با ناخن هایتان سست کنید و سرتان را حداقل پنج دقیقه مالش دهید. براى تمیز کردن موها ، از شامپوى متناسب با جنس موهایتان استفاده کنید.

سعی کنید از رفتن به محیط‌های پراسترس و تنش‌زا پرهیز کنید.

تا آنجا که ممکن است از خاریدن پوست سر پرهیز نمایید، زیرا این کار باعث ایجاد عفونت شده و مشکل شما را تشدید می‌کند.

برس و شانه بیمار بایستی نرم و حدالامکان از جنس طبیعی باشد و سایر افراد خانواده به هیچ‌وجه نباید از آن استفاده کنند.

رژیم غذایی و بهداشت عمومی خود را اصلاح نمایید. خوردن مقادیر زیادی غذاهای چرب و سرخ‌کردنی (مثل همبرگر، ساندویچ و سیب‌زمینی سرخ‌کرده نوشابه‌های گازدار و شکلات و می‌تواند در بروز شوره موثر باشدتمامی کارهایی که در آرایشگاه‌ها انجام می‌شود (مثل صاف کردن موها با دستگاه، بابلیس ، تافت زدن، مجعد کردن و مدل‌های مختلف مو با دستگاه)‌ بالقوه می‌توانند آسیب‌های جدی و برگشت‌ناپذیر به موها وارد کنند، به خصوص اگر به طرز صحیح انجام نشوند، یا با فاصله زمانی کوتاه و به طور مکرر استفاده شوند.

گروه بهداشت